HİSARCIK MEYDANI'NA KAVUŞACAK

HİSARCIK MEYDANI

- Melikgazi Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ, Erciyes Kış Sporları Projesi kapsamında yer alan ve Melikgazi Belediyesince yapımı gerçekleştirilecek olan Hisarcık Meydan Projesi ile ilgili olarak Meclis Üyeleri ile birlikte toplantı yaptı.

Söz konusu projenin sadece bir bölgenin meydan projesi olmadığını Erciyes Dağı, Hisarcık bölgesi alış-veriş merkezi, dinlenme ve toplanma merkezi, sosyal tesis ve donatıların bulunduğu bir alan ile Kıranardı Bölgesi geçiş güzergahı olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç Hisarcık Meydan projesinin temel amacı şehir istikametinden gelen ziyaretçi, misafir veya turistlerin bu merkezde bir mola vererek alış veriş yapma imkanı sağlamaktadır. Çünkü bu bölge aynı zamanda otantik anadolu özeliklerini taşıyan şirin bir yerleşim bölgesidir. Turistlik amaçlı satış mağazaları, marketleri, kasap ve fırınları ile lokantaları ile bir ticaret merkezidir. Bu düşünce ile projelendirme yapılmıştır. Erciyes'e gidenler burada mola verecek piknik için alış veriş yapacak, yöresel hediyelik eşyalar alacak ve yerel ekonomiye katkı sağlayacaktır. dedi.

2012 yılı yatırım ve proje toplantısında üzerinde en çok tartışılan projenin Hisarcık Meydan projesi olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Hisarcık Meydan projesinin sadece Hisarcık Bölgesi için bir prestij alanı olmayacağını, bu yolun aynı zamanda Erciyes Master Planı Yatırımıiçerisinde bir güzergah yolu olmasından dolayı tüm çalışmanın bir parçası olarak değerlendirileceğini, bu açıdan çok yönlü bir çalışma yaptıklarını kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Hisarcık Meydan Projesi ile ilgili olarak yatırımcı birim yetkilileri ile birlikte Melikgazi Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte Hisarcık Bölgesi 3 mahalle muhtarının da bulunduğu slayt gösteri eşliğinde toplantı yapıldığını ve üyelerin proje hakkında görüş bildirdiğini sözlerine ekledi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti